
Vegetariska bönbullar med rosa rotmos och svampsås
Det finns en viss mysfaktor hos klassisk husmanskost. Här är vår version av middagsklassikern pannbiff med mos och brunsås, men mycket festligare och färggladare än originalet!
Ingredienser
2 port
Rosa rotmos
-
2 st mjöliga potatisar, i bitar
-
2 st morötter, i bitar
-
250 g rödbetor, i bitar
-
1 st vitlöksklyfta
-
0.5 tsk mörk sojasås
-
1 tsk salt
-
1 tsk finhackad persilja
-
eventuellt lite mjölk
-
vitpeppar
Bönbullar
-
1 dl havregryn
-
0.5 st gul lök
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 msk finhackad persilja
-
1 tsk torkad timjan
-
1 krm mald kryddpeppar
-
0.5 knivsudd mald nejlika
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
1 tsk mörk sojasås
Svampsås
-
1 st gul lök, finhackad
-
150 g blandad svamp, skivad
-
2 tsk vetemjöl
-
1.5 dl mjölk
-
1 dl grädde
-
1 tsk mörk sojasås
-
1 msk lingonsylt
-
svartpeppar
-
0.5 tsk salt
Gör såhär
Rosa rotmos
Bönbullar
Svampsås
Receptkreatör
Vegan Vegan
Att gå över till en vegansk kost är nemas problemas om du frågar Agnes Wessman och Hanna Bergström. I deras bok Vegan Vegan (Isaberg förlag) leder de dig pedagogiskt hela vägen.
Receptkreatör
Vegan Vegan
Att gå över till en vegansk kost är nemas problemas om du frågar Agnes Wessman och Hanna Bergström. I deras bok Vegan Vegan (Isaberg förlag) leder de dig pedagogiskt hela vägen.