Det finns en viss mysfaktor hos klassisk husmanskost. Här är vår version av middagsklassikern pannbiff med mos och brunsås, men mycket festligare och färggladare än originalet!
Ingredienser
2 port
Rosa rotmos
- 2 st potatis
- 2 st morot
- 250 g rödbeta
- 1 st vitlök
- 0.5 tsk mörk soja
- 1 tsk salt
- 1 tsk persilja
- mjölk
- vitpeppar
Bönbullar
- 1 dl havregryn
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlök
- 1 msk persilja
- 1 tsk timjan
- 1 krm kryddpeppar
- 0.5 knivsudd nejlika
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
- 1 förpackning svart böna
- 1 tsk mörk soja
Svampsås
- 1 st gul lök
- 150 g svamp
- 2 tsk vetemjöl
- 1.5 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 tsk mörk soja
- 1 msk lingonsylt
- svartpeppar
- 0.5 -1 salt