• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk carbonara med lite hetta

Fotograf: Mattias Kristiansson

Vegetarisk carbonara med lite hetta

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här kan knappt klassas som en carbonara, men jag kör på det ändå, för det var så den började. Jag älskar ju lite hetta, så här har jag med både vitlök och tabasco.

Liknande recept

Belugabolognese med rödvin

Thailändsk röd curry med tofu

Vegetarisk butter paneer

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 4 portioner pasta
  • 400 g rökt tofu
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st gul lök, tunt skivad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. 
Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • 2 dl crème fraîche
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 0.5 dl näringsjäst
  • 5 droppar Tabasco
  • salt
  • svartpeppar
  • chiliflakes

Gör så här

baconcarbonarachilitabascotofuveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 9 mars, 2020

Uppdaterad: 29 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
baconcarbonarachilitabascotofuveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 9 mars, 2020

Uppdaterad: 29 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 4, 2025

Belugabolognese med rödvin

Den här belugabolognesen görs enligt konstens alla regler... fast helt vegetarisk... med belugalinser! Annars är det precis som vanligt med selleri, lök, morot, rödvin, tomat och annat gott. Ett måste att testa!

Recept oktober 30, 2025

Thailändsk röd curry med tofu

Recept oktober 20, 2025

Vegetarisk butter paneer

Recept oktober 17, 2025

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Recept oktober 17, 2025

Öppen lasagne med rotselleri och bakade tomater

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.