Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Chai masala chocolate chip cookies

Fotograf: Mattias Kristiansson

Chai masala chocolate chip cookies

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
16 portioner
Det här är chocolate chip cookies fast kryddade med indiska chaikryddor som kardemumma, ingefära, kanel och nejlika. En indisk touch!

Liknande recept

Rostad indisk potatis med kikärtor

Röd linsdal med kokos

Indisk brödpudding - Shahi tukda

Ingredienser

16 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 tsk bikarbonat
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 tsk mald kanel
  • 0.5 tsk malda nejlikor
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.25 tsk mald svartpeppar
  • 3 dl chokladknappar
  • Tips!

    Hittar du inte chokladknappar kan du hacka ca 200 g mörk choklad istället.

  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker eller jaggery
  • Jaggery?

    Jaggery är ett traditionellt, oraffinerat sötningsmedel tillverkat av sockerrör eller palmsaft, populärt i Indien och andra delar av Asien och Afrika. Du hittar det i indiska butiker.

  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.75 dl vatten

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 1, 2025

Rostad indisk potatis med kikärtor

Kikärtor för mig är något helt eget. Det är förmodligen den populäraste baljväxten i Sverige och den används självklart i både falafel och hummus. Men du kan göra så mycket mer. Här rostar jag dem med potatis i ugnen så att de blir härligt krispiga.

Recept mars 20, 2025

Röd linsdal med kokos

Recept februari 25, 2025

Indisk brödpudding – Shahi tukda

Recept februari 25, 2025

Jeera aloo – indisk potatis med spiskummin

Recept februari 25, 2025

Indisk löksallad

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.