
Chokladsalami
Salame di cioccolato är en skyddad italiensk traditionell konfekt. I originalrecepten ingår ofta råa ägg och de emulsifierar chokladen och fettet så att det inte skär sig. I mitt recept använder jag en liten mängd aquafaba för att få samma funktion i konfekten. Amaretti kan bytas mot Digestivekex, Mariekex eller till exempel pepparkakor. Det går bra att använda orostade nötter, men de ger mindre smak. Se till att kakorna och nötterna är i mindre bitar, annars blir det svårt att skära skivor av salamin.
Ingredienser
4 port
-
250 g mörk choklad
-
250 g amaretti/biscotti/andra kakor
-
100 g rumsvarmt smör
-
1.5 dl strösocker
-
0.75 dl kikärtsspad
-
1 msk Amaretto, rom eller whiskey
-
2 msk kakao
-
1 nypa salt
-
200 g rostade hackade nötter
-
florsocker
-
5 meter steksnöre
Gör såhär
Receptkreatör

Julens veganska bakning
I Julens veganska bakning har Karolina Tegelaar samlat juliga recept från Sverige och övriga världen. Den är fullmatad med smarta tips på hur du lyckas med t ex kolor och mjuka kakor. Den är så maxad att den är svår att sammanfatta, det är bättre att du bara köper den!
Receptkreatör

Julens veganska bakning
I Julens veganska bakning har Karolina Tegelaar samlat juliga recept från Sverige och övriga världen. Den är fullmatad med smarta tips på hur du lyckas med t ex kolor och mjuka kakor. Den är så maxad att den är svår att sammanfatta, det är bättre att du bara köper den!