Choripan – argentinsk chorizo med chimichurri (vegetarisk)
Choripan är populär street food i Argentina. Det är en kombo av "chorizo" och "pan" (bröd). Allt toppas med den örtiga såsen chimichurri.
Ingredienser
8 port
Chorizo
- 800 g formbar vegofärs
- 5 st vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk svartpeppar
- 1 dl rödvin
- salt
Servering
- 8 färdigköpta eller egna chorizo
- 2 st gul lök
- 8 st baguette
- 2 dl chimichurri
Glutenfritt?
Använd ett glutenfritt bröd.
Gör såhär
Chorizo
Choripan
Choripan?
Choripán är en populär argentinsk street food som består av en grillad chorizokorv serverad i en brödliknande baguette, liknande en varmkorv. Den äts ofta med chimichurri eller andra såser och kryddor. Namnet kommer från en kombination av ”chorizo” och ”pan” (bröd).
För recept på chimichurri, kolla in vårt här.
Receptkreatör
Choripan?
Choripán är en populär argentinsk street food som består av en grillad chorizokorv serverad i en brödliknande baguette, liknande en varmkorv. Den äts ofta med chimichurri eller andra såser och kryddor. Namnet kommer från en kombination av ”chorizo” och ”pan” (bröd).
För recept på chimichurri, kolla in vårt här.