
Dal makhani – indisk svart linsdal med smör
Ingredienser
4 port
Linser
-
2 dl svart urad dal, torkade
-
0.5 dl kidneybönor, torkade
-
10 dl vatten
Tadka
-
4 msk smör
-
1 st rödlök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk chilipulver
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 tsk salt
-
2 st tomater
Extra
-
2 msk smör
-
0.5 dl grädde
-
1 tsk garam masala
Servering
-
4 st chapati
-
4 portioner kokt basmatiris
Gör så här
Linser
Tadka
Servering
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.