Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Dillkokt kronärtskocka och dippsås x 2

Fotograf: Linus Hallgren

Dillkokt kronärtskocka och dippsås x 2

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Såhär kokar och äter du kronärtskocka. Här är även en läcker tångcaviar-sås och sötsyrlig dill- och tomatsås att doppa bladen i. Mums!

Liknande recept

Vegetarisk skärgårdssill med aubergine

Potatissallad med hovmästarsås

Vegetarisk Tapaskväll! 5 favoritrecept

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Dillkokta kronärtskockor
  • 4 st kronärtskockor
  • 2 st citroner, halverade
  • 3 vippor krondill
  • salt
Tångcaviarsås
  • 80 g röd tångcaviar
  • 3 dl majonnäs
  • Äggfritt?

    Det finns många äggfria majonnässorter. Leta i hyllan, även stora märken som Hellman's har nu mer veganska alternativ.

  • 1 dl rödlök, finhackad
  • 2 msk citronsaft
  • 1.5 msk finhackad gräslök
  • 1.5 msk finhackad dill
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
Tomat – och dilldipp
  • 1 st aubergine, tärnad
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 dl krossade tomater
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk mortlade dillfrön
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk finhackad dill
  • salt

Gör så här

Dillkokta kronärtskockor
Tångkaviarsås
Tomat – och dilldipp

Äta kronärtskocka

Det är verkligen festligt med kronärtskockor, men alla vet kanske inte hur man gör.
1. Börja med att dra av bladen. Doppa dem i en dippsås och dra den mjuka delen mot tänderna så att du får med dig fruktköttet.
2. När alla bladen är borttagna (de innersta har inte så mycket att äta på, så dem kan du bara dra loss) så ser du det som kallas ”skägget”, håriga strån som du bara drar bort med fingrarna. Dem ska du inte äta.
3. Nu har du en kronärtskocksbotten framför dig. Skala bort alla hårda bitar på utsidan så att du bara har fruktköttet kvar. Doppa i sås och ät.

caviarkaviarkräftskivakronärtskockakronskivaromtångcaviartångromveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 27 augusti, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Äta kronärtskocka

Det är verkligen festligt med kronärtskockor, men alla vet kanske inte hur man gör.
1. Börja med att dra av bladen. Doppa dem i en dippsås och dra den mjuka delen mot tänderna så att du får med dig fruktköttet.
2. När alla bladen är borttagna (de innersta har inte så mycket att äta på, så dem kan du bara dra loss) så ser du det som kallas ”skägget”, håriga strån som du bara drar bort med fingrarna. Dem ska du inte äta.
3. Nu har du en kronärtskocksbotten framför dig. Skala bort alla hårda bitar på utsidan så att du bara har fruktköttet kvar. Doppa i sås och ät.

caviarkaviarkräftskivakronärtskockakronskivaromtångcaviartångromveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 27 augusti, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept februari 18, 2025

Vegetarisk skärgårdssill med aubergine

Man kan inte fira sommar utan antingen en klassisk skagenröra eller den här mumsiga vegetariska skärgårdssillen gjord med aubergine.

Recept februari 5, 2025

Potatissallad med hovmästarsås

Recept januari 6, 2025

Vegetarisk Tapaskväll! 5 favoritrecept

Recept januari 3, 2025

Smördegspizza med vegansk fetaost och picklad rödlök

Recept november 26, 2024

Dillkokt kronärtskocka med 2 x dippsås

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.