Egen falafelrulle – som i Malmö
4 portioner
Här kommer godaste receptet på falafel. Ät som falafelrulle eller i en falafelsallad. Måste för vegetarianer och veganer!
Jag kommer från falafelstaden Malmö så jag är bokstavligt talat uppvuxen på falafel. Det är inte bara en vegetarisk klassiker för vegetarianer och veganer utan något som älskas av alla. Jag minns fortfarande när de öppnade ett falafelställe nära där vi bodde och en falafelrulle kostade 10 kr. Jag är därför väldigt noga med hur en falafel ska tillredas och ätas för inget slår nyfriterad falafel. Det bästa är att du kan göra den hemma, du behöver bara ett bra recept och rätt ingredienser. Så så, gör din egen falafel Malmö-style!
Ingredienser
4 port
Falafel
-
500 g torkade kikärter
-
1 st gul lök, riven
-
3 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 dl finhackad persilja
-
0.5 dl finhackad koriander
-
2 tsk mald spiskummin
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
-
2 liter rapsolja
Mild sås
-
2 dl yoghurt
-
1 dl majonnäs
-
2 msk vatten
-
1 tsk vitlökspulver
-
salt
-
svartpeppar
Toum (vitlökssås)
-
0.5 dl kikärtsspad
-
4 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 msk citronsaft
-
0.5 tsk salt
-
2 dl rapsolja
Tillbehör
-
4 st libabröd
-
chilisås
-
2 st saltgurka, i stavar
-
1 st tomat, skivad
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
isbergssallad, strimlad
-
2 msk finhackad persilja
-
feferoni
-
stekt aubergine