Den här prisbelönta vegetariska varianten på pulled pork är en riktig vinnare, skapad av Charley Karlsson och belönad med pris för Årets Köttersättning på Vegomässan i Malmö 2013.
Ingredienser
4 port
Huvudingredienser
- 500 g jackfrukt
- 1 sats grillmarinad
- 2 tsk grillkrydda
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1000 ml vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
Grillmarinad
- 1 st vitlök
- 100 ml rapsolja
- 2 msk sojasås
- 1 msk citronsaft
- 100 ml vatten
- 1 tsk chiliflingor
- 1 tsk torkad basilika
- 1 msk grillkrydda
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk vitpeppar
Till servering
- 1 st hamburgerbröd
- 1 st sallad
- 1 st tomat
- 1 st rödlök
- 1 st avokado