Vegetarisk havsdoftande gratäng
4 portioner
Vegofiera mera! Speciellt en gammal klassiker som fiskgratängen går att göra svindlande god med tofu, dill, krämig sås och frasigt potatismostäcke.
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
1 st purjolök
-
250 g champinjon
-
1 burk kronärtskockshjärta
-
200 g tofu
-
1 liten burk vit sparris
-
1 tsk fänkålsfrön, stötta
-
0.5 tsk salt
-
vitpeppar
Vitvinssås
-
2 msk smör
-
0.5 dl vetemjöl
-
0.5 dl vitt vin
-
4 dl vatten
-
1 st buljongtärning
-
1 dl grädde
-
2 msk citronsaft
-
0.5 dl finhackad dill
-
salt
-
vitpeppar
Potatismos
-
800 g mjölig potatis
-
2 msk smör
-
1 dl grädde
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar
-
riven muskotnöt