
Gräddig pasta med vegetariska salsicciabollar
4 portioner
Den här rätten är inspirerad av klassisk salsicciapasta. Jag gjorde egna bollar av formbara vegofärs och kryddade med bland annat vitlök och fänkålsfrön. En superkrämig pastarätt du bara måste testa. Jag använde mig även av cocktailtomater på burk eftersom de smakar så koncentrerat av tomat, men krossade tomater går också bra.
Ingredienser
4 port
Salsicciabollar
-
400 g formbar vegofärs
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
2 tsk paprikapulver
-
1 tsk mortlade fänkålsfrön
-
salt
-
svartpeppar
Tomatsås
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk olivolja
-
2 msk tomatpuré
-
1 burkar à 400 ml cocktailtomater
-
1 dl vitt vin
-
1 tsk torkad timjan
-
1 tsk chiliflakes
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 portioner pasta
Glutenfritt?
Använd glutenfri pasta.