
Fotograf: Linus Hallgren
Grilla vegetariskt: Dallasburgare
4 portioner
Kryddiga vegetariska bönburgare med en krämig Dallassallad, rostad lök och saltgurka. En riktig höjdare!
Ingredienser
4 port
Dallasburgare
-
1.5 dl valnötter
-
0.5 dl havregryn
-
2 burkar à 400 g svarta bönor
-
1 st gul lök
-
1 st vitlöksklyfta
-
2 msk majsstärkelse
-
1 msk mörk sojasås
-
2 tsk paprikapulver
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk senapspulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
-
1 msk olivolja
Dallassallad
-
200 g vitkål
-
1 st morot
-
1 st grönt äpple
-
1 st rödlök
-
1 dl krossad ananas
-
1.5 dl majonnäs
-
1 nypa salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
saltgurka, skivad
-
rostad lök