Här kommer ett recept från grillboken "Vegan BBQ" av Mattias Kristiansson. Kryddiga bönburgare med en krämig Dallassallad, rostad lök och saltgurka. En riktig höjdare!
Ingredienser
4 port
Dallasburgare
- 1.5 dl valnötter
- 0.5 dl havregryn
- 6 dl svarta bönor
- 1 st gul lök
- 1 st vitlök
- 2 msk majsstärkelse
- 1 msk sojasås
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk koriander
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 msk olivolja
Dallassallad
- 200 g vitkål
- 1 st morot
- 1 st grönt äpple
- 1 st rödlök
- 1 dl krossad ananas
- 1.5 dl majonnäs
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Till servering
- 4 st hamburgerbröd
- 1 st saltgurka
- 1 st rostad lök