
Fotograf: Eva Hildén
Grön vegetarisk curry med rotfrukter och gurksallad
4 portioner
Det här må se ut som den grönaste, nyttigaste och piggaste rätten du har sett, men den är också full av hetta från grön currypasta, fyllighet från kokosmjölk och en fräsch kick från mynta.
Ingredienser
4 port
Grön curry
-
2 st broccolistånd, i buketter
-
2 st palsternackor, i bitar
-
2 msk grön currypasta
-
2 burkar à 400 ml kokosmjölk
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
4 dl vatten
-
2 påsar à 70 g babyspenat
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
salt
-
svartpeppar
Gurksallad
-
1 st gurka, hyvlad eller spiralized
-
0.5 kruka färsk mynta
-
0.5 ask ärtskott
-
1 dl rostade kokoschips
-
2 st lime, saften
-
salt