
Fotograf: Johanna Åkerberg Kassel
Gryta med blomkål, potatis, sparris och spenat
4 portioner
Ungefär som en indisk gryta och perfekt att laga till många. Var försiktig så att du inte kokar de gröna grönsakerna för länge för då blir de bruna och det är inte snyggt.
Ingredienser
4 port
-
1 st blomkålshuvud
-
4 st potatisar, i bitar
-
1 st gul lök, skivad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
3 msk rapsolja
-
4 tsk gurkmeja
-
2 tsk mald koriander
-
2 tsk mald kardemumma
-
2 tsk mald spiskummin
-
2 tsk svartpeppar
-
1 nypa salt
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
1 st rödlök
-
1 knippe sparris
-
1 msk rapsolja
-
2 msk vitvinsvinäger
-
6 dl färsk spenat
Servering
-
4 portioner basmatiris
-
1 st lime, i klyftor
-
sesamfrön
Gör så här
Receptkreatör

Ett stekt ägg är också middag
Med Siri Barjes bok ”Ett stekt ägg är också middag” (Bonnier Fakta) vill hon nå ut till alla vegetarianer och köttätare
som vill äta mer grönt. Enkelt, kravlöst, färgglatt och välsmakande. En laktoovo- vegetarisk kokbok med mycket veganskt.
Receptkreatör

Ett stekt ägg är också middag
Med Siri Barjes bok ”Ett stekt ägg är också middag” (Bonnier Fakta) vill hon nå ut till alla vegetarianer och köttätare
som vill äta mer grönt. Enkelt, kravlöst, färgglatt och välsmakande. En laktoovo- vegetarisk kokbok med mycket veganskt.