
Fotograf: Eva Hildén
Vegetarisk hasselnötslimpa med salvia
4 portioner
Ett så bra alternativ till julskinka. Här blandas gröna linser, champinjoner, hasselnötter och salvia. Jag serverar glazen bredvid så att folk själva kan klicka på, eller om man hellre föredrar en sked kryddigt äppelmos.
Ingredienser
4 port
Hasselnötslimpa med salvia
-
1.5 dl gröna linser, torkade
-
2 st gul lök
-
200 g champinjon
-
2 msk tomatpuré
-
2.5 dl havregryn
-
2 dl hasselnöt
-
250 g tofu
-
2 msk ljus sojasås
-
2 msk skånsk senap
-
2 tsk torkad salvia
-
2 msk finhackad persilja
-
1 nypa salt
-
1 nypa peppar
Glaze
-
0.5 dl ketchup
-
0.5 dl äppelmos
-
1 msk grov senap
-
2 tsk äppelcidervinäger
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar