Havregrynsgröt med varma apelsinkörsbär och yoghurt
En revansch för havregrynsgröten. Krämig och toppad med tjock yoghurt, körsbär som värms med apelsin samt knapriga pekannötter. Väldigt enkelt och långt ifrån den tråkiga grå havregrynsgröten på dagis. Psst... om du ska göra fler portioner än en så minska mängden vätska något.
Ingredienser
1 port
-
1 dl havregryn
-
1.5 dl mjölk
-
1 dl vatten
-
1 krm mald kanel
-
1 krm salt
Apelsinkörsbär
-
1 dl urkärnade körsbär, frysta eller färska
-
0.5 msk ljust muscovadosocker
-
1 msk färskpressad apelsinjuice
-
1 tsk rivet apelsinskal
Servering
-
yoghurt
-
pekannötter, rostade och hackade
Gör såhär
Receptkreatör
Gröt - frukost, savoury & söt
Gröt (Natur & Kultur) är en kokbok som utforskar grötens mångsidighet och dess plats i både traditionell och modern matlagning. Den innehåller både recept till frukost, matiga varianter till lunch och middag samt söta desserter.
Receptkreatör
Gröt - frukost, savoury & söt
Gröt (Natur & Kultur) är en kokbok som utforskar grötens mångsidighet och dess plats i både traditionell och modern matlagning. Den innehåller både recept till frukost, matiga varianter till lunch och middag samt söta desserter.