
Fotograf: Erik Olsson
Hirstabbouleh med mandel- och tomatröra
4 portioner
Smaka på en mättande, sprakande sallad gjord med hirs, quinoa och grönsaker. Serveras med en mandel- och tomatröra.
Ingredienser
4 port
Hirstabbouleh
-
4 dl hirsgryn
-
4 liter vatten
-
1 tsk havssalt
-
1 dl svart quinoa
-
100 g blomkål
-
100 g broccoli
-
100 g gröna bönor
-
2 st tomater
-
0.5 st fänkål
-
2 st salladslökar
-
1 knippe bladpersilja
-
4 msp olivolja
-
1 st citron, saften
Mandel- och tomatröra
-
1 dl sötmandel
-
0.5 knippe persilja
-
3 st tomat
-
0.5 tsk havssalt
-
1 msk rödvinsvinäger
-
2 msk olivolja