
Hongkong-curry
Ingredienser
6 port
-
4 st vitlöksklyftor
-
5 st schalottenlökar
-
2 st gula lökar
-
1 st citrongräs
-
4 st potatisar
-
2 st morötter
-
1 st aubergine, gärna kinesisk
-
0.5 dl jordnötsolja eller annan matolja
-
3 st lagerblad
-
1 dl gul curry
-
1 tsk mald gurkmeja
-
4 tsk strösocker
-
2 msk tomatpuré
-
1 liter vatten
-
2 dl kokosmjölk
-
ljus sojasås
Gör så här
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.