Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Hummus bowl med harissa

Fotograf: Mattias Kristiansson

Hummus bowl med harissa

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Harissa är en pasta som ger en het, kryddig smak på den här hummusen. Du hittar harissa i många matbutiker, lite gömd bland kryddorna eller bredvid sojasåsen.

Liknande recept

Rostad paprikor över sötsalt fetayoghurt

Syrlig sumaklök

Grillspett på yoghurtmarinerad ostronskivling

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Harissahummus
  • 2 burkar à 400 g kikärtor
  • 0.5 dl tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk harissa
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
Krispiga grönsaker
  • 1 st broccoli, i buketter
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • 1 st rödlök, i tunna klyftor
  • 125 g sockerärtor
  • olivolja att steka i
  • 1 msk sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Harissahummus
Krispiga grönsaker

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

bowlharissahummusvardagsvegoveckomenyveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 28 juli, 2018

Uppdaterad: 4 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

bowlharissahummusvardagsvegoveckomenyveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 28 juli, 2018

Uppdaterad: 4 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 20, 2025

Rostad paprikor över sötsalt fetayoghurt

Paprikor med djup smak tillsammans med en riktigt krämig och enkel fetadipp med lite sötma. Perfekt som sidorätt, mezerätt att dela eller som grilltillbehör.

Recept maj 20, 2025

Syrlig sumaklök

Recept maj 20, 2025

Grillspett på yoghurtmarinerad ostronskivling

Recept maj 20, 2025

Vegetariska kebabspett

Recept maj 14, 2025

Krämig rödbetspasta på 3 ingredienser

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.