Indisk spenatdal – dal palak
Om man lägger spenat i sin linsgryta blir det dal palak. Lite pickles eller några limeklyftor passar bra till.
Ingredienser
4 port
-
2 dl röda linser
-
4 dl vatten
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 nypa hing/asafoetida
-
3 msk rapsolja
-
0.5 tsk hel spiskummin
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 msk riven ingefära
-
2 st grön chili, finhackad
-
300 g bladspenat (tinad)
-
1 dl hackad koriander
-
1 krm garam masala
-
salt
Gör såhär
Receptkreatör
Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.
Receptkreatör
Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.