Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk indisk street food: Aloo tikki

Fotograf: Mattias Kristiansson

Vegetarisk indisk street food: Aloo tikki

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är en klassisk indisk street food-rätt som du kan hitta i t ex Delhi. Den består av potatis, yoghurt, chutney, koriandersås och granatäpple.

Liknande recept

Tandooripiroger med myntasås

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Rostad paprikor över sötsalt fetayoghurt

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Potatisbullar
  • 500 g mjölig potatis
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • rapsolja att steka i
Friterade kikärter
  • 1 burk à 400 g kikärter
  • 2 msk kikärtsmjöl
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • rapsolja att fritera i
Korianderchutney
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 2 st gröna chili, finhackade
  • 2 st lime, saften
  • 0.25 dl vatten
Servering
  • yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter.

  • tamarindchutney
  • korianderchutney
  • granatäppelkärnor

Gör så här

Potatisbullar
Friterade kikärter
Korianderchutney
Servering

Förenkla!

Om du vill förenkla kan du köpa färdiga potatisbullar och använda som grund. Du kan även skippa de friterade kikärterna men jag tycker de gör rätten lite extra piffig. Alternativet är att bara steka på kikärterna i en stekpanna tillsammans med kryddorna (hoppa över majsmjölet).

Om du hittar tamarindchutney så tycker jag du ska testa den, den är även den klassiska såsen till samosas. Om inte så går mangochutney också bra.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

aloochutneyindienindiskstreet foodtikkiveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 15 februari, 2020

Uppdaterad: 30 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Förenkla!

Om du vill förenkla kan du köpa färdiga potatisbullar och använda som grund. Du kan även skippa de friterade kikärterna men jag tycker de gör rätten lite extra piffig. Alternativet är att bara steka på kikärterna i en stekpanna tillsammans med kryddorna (hoppa över majsmjölet).

Om du hittar tamarindchutney så tycker jag du ska testa den, den är även den klassiska såsen till samosas. Om inte så går mangochutney också bra.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

aloochutneyindienindiskstreet foodtikkiveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 15 februari, 2020

Uppdaterad: 30 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 30, 2025

Tandooripiroger med myntasås

De här billiga vegetariska pirogerna med tandoorifyllning är perfekta att fylla frysen med och ta fram som en snabb lunch eller mättande mellanmål.

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Recept maj 20, 2025

Rostad paprikor över sötsalt fetayoghurt

Recept maj 14, 2025

Krämig rödbetspasta på 3 ingredienser

Recept april 25, 2025

Rostade kronärtskockshjärtan med citrondipp

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.