
Vegetarisk indisk street food: Aloo tikki
Det här är en klassisk indisk street food-rätt som du kan hitta i t ex Delhi. Den består av potatis, yoghurt, chutney, koriandersås och granatäpple.
Ingredienser
4 port
Potatisbullar
-
500 g mjölig potatis
-
0.5 dl vetemjöl
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk salt
-
rapsolja att steka i
Friterade kikärter
-
1 burk à 400 g kikärter
-
2 msk kikärtsmjöl
-
0.5 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk chilipulver
-
rapsolja att fritera i
Korianderchutney
-
1 kruka koriander
-
1 kruka mynta
-
2 st gröna chili, finhackade
-
2 st lime, saften
-
0.25 dl vatten
Servering
-
yoghurt
-
tamarindchutney
-
korianderchutney
-
granatäppelkärnor
Gör såhär
Potatisbullar
Friterade kikärter
Korianderchutney
Servering
Förenkla!
Om du vill förenkla kan du köpa färdiga potatisbullar och använda som grund. Du kan även skippa de friterade kikärterna men jag tycker de gör rätten lite extra piffig. Alternativet är att bara steka på kikärterna i en stekpanna tillsammans med kryddorna (hoppa över majsmjölet).
Om du hittar tamarindchutney så tycker jag du ska testa den, den är även den klassiska såsen till samosas. Om inte så går mangochutney också bra.
Receptkreatör
Förenkla!
Om du vill förenkla kan du köpa färdiga potatisbullar och använda som grund. Du kan även skippa de friterade kikärterna men jag tycker de gör rätten lite extra piffig. Alternativet är att bara steka på kikärterna i en stekpanna tillsammans med kryddorna (hoppa över majsmjölet).
Om du hittar tamarindchutney så tycker jag du ska testa den, den är även den klassiska såsen till samosas. Om inte så går mangochutney också bra.