Att göra linsburgare är inte svårt alls, det gäller bara att ha ett bra recept som håller ihop. Här har jag smaksatt med klassiska italienska smaker som jag aldrig tröttnar på. Jag testade med gotlandslins, men gröna linser och puylinser går också perfekt.
Ingredienser
4 port
Burgare
- 1 dl korallins
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök
- 200 g champinjon
- 2 msk olivolja
- 12 st soltorkad tomat
- 1 kruka basilika
- 2 msk näringsjäst
- 3 dl pankoströbröd
- 1.5 dl havregryn
- 2 msk rostad pinjenöt
Pestodressing
- 1 dl yoghurt
- 1 msk majonnäs
- 2 tsk pesto
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Till servering
- 4 st hamburgerbröd
- 1 st salladsblad
- 1 st tomat
- 1 st rödlök