
Italienska linsburgare med basilika
Att göra linsburgare är inte svårt alls, det gäller bara att ha ett bra recept som håller ihop. Här har jag smaksatt med klassiska italienska smaker som jag aldrig tröttnar på. Jag testade med gotlandslins, men gröna linser och puylinser går också perfekt.
Ingredienser
4 port
Burgare
-
1 dl korallins eller gröna linser
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
200 g champinjoner, finhackade
-
2 msk olivolja
-
12 st soltorkade tomater, finhackade
-
1 kruka finhackad basilika
-
2 msk näringsjäst
-
3 dl pankoströbröd
-
1.5 dl havregryn
-
2 msk rostade pinjenötter
Pestodressing
-
1 dl yoghurt
-
1 msk majonnäs
-
2 tsk pesto
-
salt
-
svartpeppar
Till servering
-
4 st hamburgerbröd
-
salladsblad
-
1 st tomat, skivad
-
1 st rödlök, tunt skivad