
Fotograf: Eva Hildén
Jalapeño Mac’n’cheese med BBQ-burgare
4 portioner
Den här kryddiga BBQ-burgaren toppas med något så gott som mac'n'cheese med jalapeño och rökig kokosbacon. Mac'n'cheesen är även god att servera som en sidorätt.
Ingredienser
4 port
Kokosbacon
-
1 dl kokoschips
-
0.5 msk ljus sojasås
-
0.5 tsk liquid smoke
-
0.5 msk lönnsirap
Mac ’n’ cheese med jalapeño
-
1 dl cashewnötter, blötlagda i 6 timmar eller över natten
-
200 g makaroner
-
1 st sötpotatis
-
1 msk rapsolja
-
3 dl vatten
-
1 st jalapeño, finhackad
-
salt
Chiliburgare
-
500 g formbar vegofärs
-
2 msk rökig BBQ-sås
-
1 tsk anchochilipulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk lökpulver
-
1 tsk vitlökspulver
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Tillbehör
-
4 st hamburgerbröd
-
salladsblad
-
rökig BBQ-sås
-
skivad tomat
-
skivad rödlök