Fotograf: Miriam Preis
Jerktofu med grillad sötpotatis, calypsoris och avokadoaioli
4 portioner
Tofu är kanske det smidigaste att lägga på grillen eftersom det håller formen bra och går att marinera i allt möjligt. Här serveras den med grillad sötpotatis, calypsoris och en uppdaterad avokadoröra med majonnäs.
Ingredienser
4 port
-
400 g tofu
-
1 st sötpotatis
Marinad
-
0.5 tsk mald kryddpeppar
-
0.5 tsk mald nejlika
-
1 nypa mald muskot
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 st schalottenlök, tunt skivad
-
1 st jalapeño, finhackad
-
1 msk torkad timjan
-
2 tsk ljus sojasås
-
0.5 st lime, saften
-
1 dl rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
Calypsoris
-
2 portioner valfritt ris
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
1 st lime, rivet skal
Avokadoaioli
-
1 st avokado
-
1 dl majonnäs
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 st lime, rivet skal
-
salt
-
svartpeppar
Mangosallad
-
1 bit rödkål
-
250 g fryst mango, tinad
-
1 st röd chili, finhackad
-
1 knippe finhackad koriander
-
0.5 st lime, saften
-
2 tsk sesamfrön
-
salt
-
svartpeppar