
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetariska jordnötsbiffar med regnbågssallad
4 portioner
Tänk dig en falafel där du byter ut tahinin mot jordnötssmör. Låter det gott? Det är mer än så, det är helt fantastiskt!
Ingredienser
4 port
Jordnötsbiffar
-
2 burkar à 400 g kikärtor
-
0.5 dl jordnötssmör
-
0.5 dl hackade jordnötter
-
1 st vitlök
-
0.5 msk riven ingefära
-
3 msk kikärtsmjöl
-
salt
-
rapsolja att steka i
Regnbågssallad
-
3 st morötter
-
3 st rödbetor
-
4 dl strimlad vitkål
-
1 st granatäpple
Curry- och banansås
-
1 st banan
-
1 dl yoghurt
-
2 msk mango chutney
-
2 tsk gul curry
-
salt
Servering
-
pitabröd