Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Julig plåt med vegetariska bollar, hasselbackspotatis och pepparrotskräm

Julig plåt med vegetariska bollar, hasselbackspotatis och pepparrotskräm

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Med en formbar vegofärs kan du enkelt göra smarriga vegobollar på ett kick. Här med en blandning av kål, pepparrotskräm, fikon och granatäppelkärnor.

Liknande recept

Rostad indisk potatis med kikärtor

Spansk chorizoplåt med potatis

Morotskebab med rostade kikärtor

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Hasselbackspotatis
  • 8 st potatis
  • olivolja
  • salt
Vegobollar
  • 1 pkt formbar vegofärs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) mm. Smaka dig fram till din favorit. Det finns även färs som går att forma till burgare, bollar och biffar utan att du behöver tillsätta något för att binda. Leta efter "formbar vegofärs".

  • 0.5 st rödlök, finhackad
  • 0.75 tsk kryddpeppar
  • 2 msk grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • 1 msk flytande grönsaksfond
  • 1 msk ljus sojasås
  • salt
  • svartpeppar
Pepparrotskräm
  • 200 g färskost
  • Mjölkfritt?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

  • 0.5 dl crème fraîche
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 2 msk riven pepparrot
  • salt
  • svartpeppar
Resten av plåten
  • 200 g grönkål
  • 200 g brysselkål
  • 0.5 st granatäpple, kärnor
  • 4 st fikon

Gör så här

Förberedelse
Hasselbackspotatis
Vegobullar
Pepparrotskräm
Resten av plåten

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

formbarjuljulbollarjulmatköttbullarsojafärsveganveganskvegetariskvegetarisktvegmevegovegobollarvegomagasinet

Publicerad: 3 december, 2018

Uppdaterad: 18 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

formbarjuljulbollarjulmatköttbullarsojafärsveganveganskvegetariskvegetarisktvegmevegovegobollarvegomagasinet

Publicerad: 3 december, 2018

Uppdaterad: 18 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 1, 2025

Rostad indisk potatis med kikärtor

Kikärtor för mig är något helt eget. Det är förmodligen den populäraste baljväxten i Sverige och den används självklart i både falafel och hummus. Men du kan göra så mycket mer. Här rostar jag dem med potatis i ugnen så att de blir härligt krispiga.

Recept mars 13, 2025

Spansk chorizoplåt med potatis

Recept mars 12, 2025

Morotskebab med rostade kikärtor

Recept mars 10, 2025

Bakad potatis med vegetarisk Skagenröra

Recept februari 11, 2025

Dolmádes – grekiska kåldolmar

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.