Julig plåt med vegetariska bollar, hasselbackspotatis och pepparrotskräm
4 portioner
Med en formbar vegofärs kan du enkelt göra smarriga vegobollar på ett kick. Här med en blandning av kål, pepparrotskräm, fikon och granatäppelkärnor.
Ingredienser
4 port
Hasselbackspotatis
-
8 st potatis
-
olivolja
-
salt
Vegobollar
-
1 pkt formbar vegofärs
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
0.75 tsk kryddpeppar
-
2 msk grädde
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 msk ljus sojasås
-
salt
-
svartpeppar
Pepparrotskräm
-
200 g färskost
-
0.5 dl crème fraîche
-
2 msk riven pepparrot
-
salt
-
svartpeppar
Resten av plåten
-
200 g grönkål
-
200 g brysselkål
-
0.5 st granatäpple, kärnor
-
4 st fikon