
Kenyansk mungbönscurry – Ndengu curry
Ingredienser
4 port
Kenyansk mungbönscurry - Ndengu curry
-
3 dl mungbönor
-
2 msk rapsolja
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st morot, finhackad
-
2 msk tomatpuré
-
3 st tomater, hackade
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk chilipulver
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
1 nypa salt
Kokosris
-
3 dl basmatiris
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
2 dl vatten
-
1 tsk salt
Gör så här
Kenyansk mungbönscurry
Kokosris
Fakta:
Kenya och andra länder i Östafrika har en hel del influenser från Indien. Framför allt eftersom många indier togs dit av de brittiska kolonisatörerna för att bygga en järnväg mellan Kenya och Uganda. Det gör att man hittar klassiska indiska rätter där, som linsgrytor, currys, gul curry, chapati och samosas. Fast med en östafrikansk twist så klart! Som den här curryn gjord på mungbönor.
Receptkreatör
Fakta:
Kenya och andra länder i Östafrika har en hel del influenser från Indien. Framför allt eftersom många indier togs dit av de brittiska kolonisatörerna för att bygga en järnväg mellan Kenya och Uganda. Det gör att man hittar klassiska indiska rätter där, som linsgrytor, currys, gul curry, chapati och samosas. Fast med en östafrikansk twist så klart! Som den här curryn gjord på mungbönor.