Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter

Fotograf: Mattias Kristiansson

Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
6 portioner
En underbart kladdig kladdkaka med päron och pekannötter. Går dessutom snabbt att baka, perfekt när du får oväntat besök.

Liknande recept

Kolakladdkaka med bärgrädde

Chokladbollshjärtan

Vegansk nötella-tårta med jordgubbar

Ingredienser

6 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 burkar à 400 g konserverade päron
Kladdkaka
  • 150 g rumstempererat smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 150 g ljust muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk mandellikör eller rom, kan uteslutas
  • 1.5 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.

  • 1 dl pekannötter

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrichokladkakachokladpajkladdkakapäronpajveganveganskvegetarisk

Publicerad: 8 februari, 2015

Uppdaterad: 8 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrichokladkakachokladpajkladdkakapäronpajveganveganskvegetarisk

Publicerad: 8 februari, 2015

Uppdaterad: 8 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 21, 2025

Kolakladdkaka med bärgrädde

Jag älskar smaken av sött tillsammans med bär! Den här kolakladdisen är söt, men tillsammans med den härligt syrliga bärgrädden blir den fantastiskt god. Så god att du knappt vill dela med dig!

Recept maj 21, 2025

Chokladbollshjärtan

Recept maj 21, 2025

Vegansk nötella-tårta med jordgubbar

Recept maj 21, 2025

Vegansk knäckig jordgubbspaj

Recept maj 20, 2025

Glutenfria salt- och tahinicookies

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.