Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter

Fotograf: Mattias Kristiansson

Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
6 portioner
En superenkel kladdkaka med konserverade päron. Tänk på att den ska vara riktigt kladdig när du tar ut den, då är den som absolut godast.

Liknande recept

Kolapaj med vispad grädde och bär

Citronkaka med vallmo

Citronmarängpaj med twist

Ingredienser

6 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 burkar à 400 g konserverade päron
  • 150 g rumstempererat smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 1.5 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk mandellikör eller rom, kan uteslutas
  • 1.5 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.

  • 1 dl pekannötter

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chokladchokladkakajulbakningkladdkakapäronkakapekannötterveganvegansk

Publicerad: 14 januari, 2015

Uppdaterad: 8 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chokladchokladkakajulbakningkladdkakapäronkakapekannötterveganvegansk

Publicerad: 14 januari, 2015

Uppdaterad: 8 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 1, 2025

Kolapaj med vispad grädde och bär

Den här kolapajen är syndigt god med en finstämd touch av havssalt. Herregud så gott. Och perfekt med sötsyrliga bär och vispad grädde.

Recept april 1, 2025

Citronkaka med vallmo

Recept februari 28, 2025

Citronmarängpaj med twist

Recept februari 28, 2025

Kanderade mandlar i choklad

Recept februari 24, 2025

Vegansk kladdkaka

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.