
Fotograf: Eva Hildén
Kola- och chokladpaj
10 portioner
Den här pajen är fenomenal. Den är lyxig med ett lager knaprig pajdeg, ett lager knäckig kolasås, toppad med en fyllig chokladganache och flingsalt. Pajen kan förberedas dagen innan men ta fram den i god tid före servering eftersom den verkligen är godast rumstempererad. Vill du servera den med en klick vispad grädde så gör det, men den är super som den är.
Ingredienser
10 port
Pajdeg
-
100 g smör
-
1 dl florsocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
2.5 dl vetemjöl
-
0.5 dl kakao
-
2 msk vatten
Kolasås
-
200 g smör
-
3 dl strösocker
-
0.75 dl ljus sirap
-
3.5 dl grädde
-
1.5 dl kokosmjölk
Ganache
-
3 dl grädde
-
200 g mörk choklad, hackad
-
1 nypa flingsalt