
Fotograf: Mattias Kristiansson
Körsbärspaj med sconestopping
4 portioner
Körsbär är den perfekta frukten till pajer och här får de sällskap av både citron och mandel. Toppingen är lite som en sconesdeg och ger en fluffig och knaprig yta på samma gång.
Ingredienser
4 port
Sconestopping
-
0.75 dl strösocker
-
1 msk bakpulver
-
1 st citron, rivet skal
-
1 tsk flingsalt
-
5 dl vetemjöl
-
100 g smör
-
3 dl grädde
Körsbärsfyllning
-
900 g körsbär, frysta
-
1 dl strösocker
-
0.5 dl citronsaft
-
0.5 dl majsstärkelse
-
0.5 tsk mald kanel
-
1 tsk vaniljessens
-
0.25 tsk bittermandelessens
-
0.25 tsk flingsalt
-
3 msk smör
-
2 msk strösocker
Servering
-
vaniljglass