
Koshari – egyptisk nationalrätt med ris och pasta
Ingredienser
4 port
Kryddblandning
-
1 msk mald spiskummin
-
1 msk mald koriander
-
1 msk paprikapulver
-
0.5 tsk chilipulver
-
0.5 tsk svartpeppar
-
2 krm riven muskotnöt
Karamelliserad lök
-
4 st gula lökar, skivade
-
2 msk rapsolja
-
1 krm strösocker
-
1 msk smör
-
salt
-
svartpeppar
Ris
-
4 dl basmatiris
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 msk kryddblandning (se ovan)
-
4 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 st vitlöksklyftor
-
3 msk rapsolja
Kryddig tomatsås
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st kanelstång
-
2 st lagerblad
-
0.5 msk kryddblandning (se ovan)
-
2 msk tomatpuré
-
4 st mixade färska tomater eller 1 paket krossade tomater à 400 g
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 dl vatten
-
rapsolja att steka i
Gröna linser
-
2 dl gröna linser
-
4 dl vatten
-
2 st lagerblad
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
1 burk à 400 g kikärter
-
2 dl kokta makaroner
-
2 msk hackad persilja
Gör så här
Kryddblandning
Karamelliserad lök
Ris
Kryddig tomatsås
Gröna linser
Servering
Receptkreatör

Smaker från Afrika
I Khadija Mohamuds andra kokbok Smaker från Afrika (Bonnier Fakta) får vi smaka på inspirerande rätter från olika delar av Afrika. Här blandas mer kända rätter med nya favoriter. Mycket är vegetariskt och veganskt, resten går enkelt att vegofiera.
Receptkreatör

Smaker från Afrika
I Khadija Mohamuds andra kokbok Smaker från Afrika (Bonnier Fakta) får vi smaka på inspirerande rätter från olika delar av Afrika. Här blandas mer kända rätter med nya favoriter. Mycket är vegetariskt och veganskt, resten går enkelt att vegofiera.