
Fotograf: Mattias Kristiansson
Krämigaste jordnötsnudlarna med vegofärs
2 portioner
De här nudlarna är underbart krämiga och sprängfyllda med smak. Röd curry, jordnötssmör och kokosmjölk gör de härligt lyxiga.
Ingredienser
2 port
Ingredienser
-
200 g vegofärs
-
1 msk neutral olja
-
2 st salladslök
-
1 msk ljus sojasås
-
1 tsk mörk sojasås
-
1 msk röd currypasta
-
2 tsk strösocker
-
2 tsk äppelcidervinäger
-
2 msk jordnötssmör
-
1.5 dl kokosmjölk
-
1 dl vatten
Servering
-
2 portioner nudlar
-
2 msk hackade jordnötter
-
2 msk hackad färsk koriander
-
1 st röd chili, tunt skivad
Glutenfritt och nötfritt?
För glutenfritt, använd glutenfri pasta eller risnudlar. För nötfritt, ersätt jordnötssmör med tahini.