Krispig chilitempeh
Det här kan vara det godaste du kan laga med tempeh. Tempeh som nu trendar som ”framtidens” protein men har en tusenårig tradition (Betalt samarbete med Better Nature). Tempeh som görs på fermenterade sojabönor är inte bara hälsosamt och användbart, de är även magisk i rätter med mycket smak som den här. Jag gillar tempeh i goda såser eftersom den verkligen suger åt sig av smaker.
Ingredienser
4 port
-
2 förpackningar à 200 g tempeh, från Better Nature
-
olja att steka i
Sås
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
1 st röd paprika, tunt strimlad
-
1 st röd chili, tunt skivad
-
2 tsk finhackad ingefära
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 dl mörk sojasås
-
0.5 dl tomatpuré
-
0.5 dl ketchup
-
0.5 dl sweet chilisås
-
2 msk risvinäger
-
0.75 dl råsocker
Servering
-
4 portioner kokt jasminris
-
färsk koriander