
Kryddiga vegetariska tofuspett med sval gurksallad
8 portioner
Jamie Oliver kan vegetarisk mat han och de här tofuspetten är bland det godaste vi har satt tänderna i. Perfekta ihop med en sval gurksallad. Psst... Om du använder trägrillspett, blötlägg dem minst en halvtimme i vatten först, så de inte fattar eld och bränns på grillen.
Ingredienser
8 port
Tofuspett
-
neutral olja
-
6 st schalottenlökar, tunt skivade
-
1 knippe salladslökar, tunt skivade
-
2 st röd chili, tunt skivad
-
8 st vitlöksklyftor, tunt skivade
-
5 cm riven ingefära
-
1 msk svartpeppar
-
1 msk sichuanpeppar
-
2 tsk korianderfrön
-
1 tsk havssalt
-
4 msk ljus sojasås
-
3 msk farinsocker
-
750 g tofu, skuren i 2 cm stora tärningar
Gurksallad
-
1 st gurka
-
0.5 kruka koriander
-
2 msk risvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar