
Fotograf: Mattias Kristiansson
Kryddiga vegetariska vegobollar med pigga ärtor
4 portioner
Ja, du kommer att sucka över att det är en hel del kryddor, men det är inga konstiga kryddor! Du hittar dem i din vanliga matbutik och kommer garanterat att använda dem till mycket annat. De här bollarna är världsbäst eftersom de smakar så enormt mycket, doftar av Mellanöstern och är klara på nolltid.
Ingredienser
4 port
Bollar
-
500 g formbar vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 dl brödsmulor
-
2 msk finhackad persilja
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk mald spiskummin
-
0.5 tsk mald koriander
-
0.5 tsk svartpeppar
-
0.5 tsk mald kanel
-
0.5 tsk mald kardemumma
-
0.5 tsk mald kryddpeppar
-
salt
-
svartpeppar
Ärtor med salladslök
-
3 dl gröna ärtor
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
4 st salladslökar, tunt skivade
-
2 msk citronsaft
-
salt
-
svartpeppar
Glutenfritt?
Använd glutenfria brödsmulor.