
Fotograf: Mattias Kristiansson
Kulcha – fyllt indiskt bröd extra allt
6 portioner
Kulcha är ett bröd från norra Indien som antingen görs naturellt eller fylls med grönsaker. Här har vi maxat fyllningen.
Kulcha är ett väldigt populärt i Punjab-regionen och är likt naan-bröd i utseende och tillagning. Det görs också i en tandoor (speciell ugn) men när naan serveras direkt från ugnen så är kulcha ett bröd som man ofta ser stekas på eller värmas på vid servering.
Ingredienser
6 port
Deg
-
5 dl vetemjöl
-
1 tsk torrjäst
-
0.5 tsk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
2 msk yoghurt
-
2 dl fingervarmt vatten
Fyllning
-
200 g kokt potatis, krossad
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st grön chili, finhackad
-
0.5 dl riven blomkål
-
0.5 dl gröna ärtor
-
0.5 dl finhackad morot
-
0.5 dl finhackad koriander
-
2 st salladslökar, tunt skivade
-
1 tsk hel eller mald spiskummin
-
1 tsk garam masala
-
0.5 tsk chilipulver
-
0.5 tsk ajwain, kan uteslutas
-
salt
-
svartpeppar