
Lachha paratha – indiska kavlade tunnbröd
Ingredienser
8 port
Deg
-
6 dl chapatimjöl eller fullkornsvetemjöl
-
1 tsk salt
-
3 dl vatten
-
2 tsk neutral olja
Att pensla med
-
0.5 dl smält smör eller neutral olja
Gör så här
Om receptet
Vi brukar beskriva lachha paratha som Indiens svar på franska croissanter. Du använder samma deg som till roti/chapati men kavlar in olja eller smör i degen. När du sedan kav- lar ut och steker dem får de inte bara en frasig yta och fin färg, utan brödet får även tunna lager som känns extra lyxiga.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Om receptet
Vi brukar beskriva lachha paratha som Indiens svar på franska croissanter. Du använder samma deg som till roti/chapati men kavlar in olja eller smör i degen. När du sedan kav- lar ut och steker dem får de inte bara en frasig yta och fin färg, utan brödet får även tunna lager som känns extra lyxiga.
Receptkreatör

Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.