Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Legumes marinières

Fotograf: Stefan Wettainen

Legumes marinières

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
De här soppan är inspirerad av den franska skaldjursklassikern moules marinières, men jag tycker att den blir ännu godare när den är baserad på baljväxter. Servera den som förrätt eller som del av en buffé. Den som vill kan tillsätta ett par matskedar finhackad persilja.

Liknande recept

Okragryta - margat bamia

Potatis- och zucchinirårakor

Bräserad spetskål med kummin och paprika

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 0.5 kg blandade baljväxter, t ex bondbönor, ärtor, brytbönor och vaxbönor
  • 100 g grön sparris
  • 1 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 st lagerblad
  • 3 msk misopasta
  • salt

Gör så här

Receptkreatör

Jens Linder

Jens Linder

marineremoulesmusslorveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 20 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Jens Linder

Jens Linder

marineremoulesmusslorveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 20 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 2, 2025

Okragryta – margat bamia

Okra är den populäraste sommargrönsaken i Irak, och en av de bästa för grytor. Vissa hushåll lagar den varje dag under sommaren. Du hittar okra färsk eller fryst i välsorterade matbutiker och Mellanösternbutiker.

Recept augusti 20, 2025

Potatis- och zucchinirårakor

Recept augusti 20, 2025

Bräserad spetskål med kummin och paprika

Recept augusti 20, 2025

Risotto med sommarkantareller och karamelliserad vitlök

Recept augusti 20, 2025

Gnocchi med örter, tomat och citron

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.