Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Lingonsylt

lingonsylt

Lingonsylt

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Att göra sin egen lingonsylt är både enkelt och roligt. Du kan dessutom använda både färska och frysta lingon.

Liknande recept

Lingonpäron med egen mandelmjölk

Pepparkaksrutor med sylt

Päronmarmelad med vanilj

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Ingredienser
  • 500 g lingon
  • 1 dl vatten
  • 250 g strösocker

Gör så här

Tillagning

Om lingonsylt:

Lingonsylt är ett klassiskt tillbehör till svensk husmanskost som i sin tur har sin högsäsong under hösten och vintern. Och nu när lingonen är i säsong, varför inte passa på att göra din egen lingonsylt? Det är superenkelt, blir mycket godare när du vet att du gjort den själv och psst… du kan använda frysta bär.

Lingonen mognar i augusti–september och då är det bara att slänga dig ut i skogarna och plocka. De växer på norra halvklotet och är ett superbär, rikt på C-vitaminer och fiber. De är inte så goda råa men perfekta att göra ligonsylt, lingonsaft, lingonkompott och lingongelé på.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

lingonlingonsyltsylt

Publicerad: 30 september, 2021

Uppdaterad: 19 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Om lingonsylt:

Lingonsylt är ett klassiskt tillbehör till svensk husmanskost som i sin tur har sin högsäsong under hösten och vintern. Och nu när lingonen är i säsong, varför inte passa på att göra din egen lingonsylt? Det är superenkelt, blir mycket godare när du vet att du gjort den själv och psst… du kan använda frysta bär.

Lingonen mognar i augusti–september och då är det bara att slänga dig ut i skogarna och plocka. De växer på norra halvklotet och är ett superbär, rikt på C-vitaminer och fiber. De är inte så goda råa men perfekta att göra ligonsylt, lingonsaft, lingonkompott och lingongelé på.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

lingonlingonsyltsylt

Publicerad: 30 september, 2021

Uppdaterad: 19 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 14, 2024

Lingonpäron med egen mandelmjölk



Ja, Ris à la Malta är den klassiska avslutningen, men den kan ofta kännas lite väl tung efter ett dignande julbord. Då passar lingonpäron med mandelmjölk perfekt. Du kan köpa färdig mandelmjölk, men inget slår hemmagjord.



Recept november 4, 2022

Pepparkaksrutor med sylt

Recept september 19, 2022

Päronmarmelad med vanilj

Recept september 8, 2022

Plommonchutney

Recept september 21, 2020

Fyllda potatisbullar aka. enkla kroppkakor

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.