Linser med kronärtskocka, konfiterad vitlök, vitt vin & persilja
4 portioner
Att konfitera vitlök får en att känna sig som en riktig kock. Både vitlöken och oljan den kokas in i får god, söt, rik vitlökssmak. Passa på att göra flera samtidigt, de håller bra i kyl. Det här är en riktigt fyllig linsrätt som funkar på egen hand med majonnäs och ugnsrostad potatis.
Ingredienser
4 port
- 4 dl torkade linser
- 1 st vitlök
- 1 burk à 400 g kronärtskockshjärtan
- 3 dl olivolja
- 1 dl gul lök, finhackad
- 1 dl finhackad morot
- 1 dl finhackade persiljestjälkar, bladen hackade separat
- 2 tsk torkad timjan
- 2 dl vitt vin
- chiliflakes
- salt
- svartpeppar
Servering
- 3 msk finhackad persilja