Vegetariska majsplättar med ärtchimichurri
4 portioner
Det här är och kommer alltid att vara en av mina favoriträtter. Majsplättarna är frasiga och smakrika, serverade med en klimatsmart ärtchimichurri.
Ingredienser
4 port
Majsplättar
-
3.5 dl majsmjöl
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk bakpulver
-
0.5 st gul lök
-
0.5 st grön paprika
-
2 msk färsk koriander
-
2.5 dl yoghurt
-
1 dl vatten
-
2 msk olivolja
-
1 dl majskorn
Ärtchimichurri
-
3 dl gröna ärtor
-
2 st vitlöksklyftor
-
0.5 kruka persilja
-
0.5 dl olivolja
-
1 msk rödvinsvinäger
-
1 tsk agavesirap
-
2 tsk torkad oregano
-
salt
-
svartpeppar