Mannagrynsgröt med fikon, hallon och pinjenötter
En somrig gröt som påminner om semester med frukost på en solvarm trapp efter morgondoppet. I boken används honung till pinjenötterna, men vi vill tipsa om lönnsirap eller agavesirap som ett veganskt alternativ. Psst... om du ska göra fler portioner än en så minska mängden vätska något.
Ingredienser
1 port
Mannagrynsgröt
-
2 msk mannagryn
-
1.5 dl mjölk
-
1 dl vatten
-
1 krm salt
Pinjenötter
-
1 msk agavesirap eller lönnsirap
-
1 tsk finrivet citronskal
-
1 tsk citronsaft
-
1 msk rostade pinjenötter
Servering
-
yoghurt
-
färskt fikon, i klyftor
-
färska hallon
Gör såhär
Receptkreatör
Gröt - frukost, savoury & söt
Gröt (Natur & Kultur) är en kokbok som utforskar grötens mångsidighet och dess plats i både traditionell och modern matlagning. Den innehåller både recept till frukost, matiga varianter till lunch och middag samt söta desserter.
Receptkreatör
Gröt - frukost, savoury & söt
Gröt (Natur & Kultur) är en kokbok som utforskar grötens mångsidighet och dess plats i både traditionell och modern matlagning. Den innehåller både recept till frukost, matiga varianter till lunch och middag samt söta desserter.