
Fotograf: Mattias Kristiansson
Mannagrynskaka med mandelkräm och jordgubbar
8 portioner
En perfekt sommartårta som blir extra saftig av mannagryn. Toppas med mandelkräm, jordgubbar och vispgrädde. Enkle att baka till många.
Ingredienser
8 port
Mannagrynskaka
-
2.5 dl strösocker
-
2 msk vetemjöl
-
5 dl mannagryn
-
2 tsk bakpulver
-
2 tsk vaniljsocker
-
5 dl yoghurt
-
2 dl rapsolja
-
5 några droppar bittermandelarom
Vaniljfrosting
-
100 g rumstempererat smör
-
7 dl florsocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
0.5 dl mjölk
Mandelkräm
-
350 g mandelmassa
-
0.5 dl mjölk
Topping
-
1 dl vispgrädde
-
2 tsk florsocker
-
0.5 tsk vaniljsocker
-
200 g jordgubbar