Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Maqluba

Fotograf: Eva Hildén

Maqluba

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner

Maqluba är en rätt som verkar ha sitt ursprung i Palestina och Jordanien men som nu älskas över hela arabvärlden, som Syrien, Irak, Libanon och Turkiet. Maqluba betyder ”upp-och-ned” och har fått sitt namn av att man vänder upp och ner på grytan vid servering. En väldigt imponerande rätt som blir god om du blandar flera olika grönsaker. Servera med en enkel yoghurtsås.

Och du, det gör ingenting om den inte håller formen när du vänder ut den på fatet. Den kan rasa ihop och grönsaker kan fastna i kastrullen, men det är helt okej. Bara lägg ihop så fint det går och servera, den kommer smaka underbart i alla fall.

Det här är låst innehåll. Logga in som prenumerant för att låsa upp.

Logga in

Eller:

Läs alla artiklar på Vego för endast 49 kr i månaden.

Observera att förvalt erbjudande endast gäller inlogg till vego.se. Se vår andra prenumerationserbjudanden här.

Säg upp när du vill – ingen bindningstid.

Liknande recept

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Turkisk pasta med paprikasmör

Vegetarisk paella de verduras

Det här är låst innehåll. Logga in som prenumerant för att låsa upp.

Logga in

Eller:

Läs alla artiklar på Vego för endast 49 kr i månaden.

Observera att förvalt erbjudande endast gäller inlogg till vego.se. Se vår andra prenumerationserbjudanden här.

Säg upp när du vill – ingen bindningstid.

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 3.5 dl basmatiris
  • 1 st aubergine, i 5 mm tjocka skivor
  • 1 st stor potatis, i 5 mm tjocka skivor
  • 2 st tomater, skivade
  • 2 st morötter, i 5 mm tjocka skivor
  • 1 st blomkålshuvud, i buketter
  • 2 st röda paprikor, strimlade
  • olja att steka i
Buljong
  • 10 dl vatten
  • 1 msk sju kryddor
  • Vad?

    "Sju kryddor", eller baharat, är en klassisk kryddblandning från Mellanöstern, särskilt populär i det libanesiska köket. Den består vanligtvis av en blandning av svartpeppar, kanel, kryddpeppar, muskot, ingefära, nejlika och paprika. Finns i kryddhyllan eller i Mellanösternbutiker.

  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar
Servering
  • 0.5 dl rostade mandelflagor
  • finhackad persilja

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Maqlubamaqlubeveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 27 februari, 2025

Uppdaterad: 12 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Maqlubamaqlubeveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 27 februari, 2025

Uppdaterad: 12 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

De här fyllda pitabröden gör du enkelt i våffeljärnet. De har en smakrik och enkel fyllning av vegofärs och grönsaker. Goda att äta bara som de är tillsammans med en sallad och vitlökssås.

Recept mars 28, 2025

Turkisk pasta med paprikasmör

Recept mars 13, 2025

Vegetarisk paella de verduras

Recept mars 12, 2025

Morotskebab med rostade kikärtor

Recept mars 10, 2025

Vegetarisk sushi (maki)

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.