Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk Matjestårta vegostyle


Fotograf: Eva Hildén

Vegetarisk Matjestårta vegostyle


En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
10 portioner

En klassisk matjestårta fast helt vegetarisk (vegansk). Somriga smaker utan gelatin, perfekt till Midsommar.

Psst… du kan köpa agar-pulver och övriga ingredienser här (Betalt samarbete med Hemköp).

Liknande recept

Pinocchiotårta

Färggrann potatissallad

Turkiska linsbiffar - mercimekli köfte

Ingredienser

10 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Kavringsbotten
  • 250 g kavring
  • 50 g smält smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smält smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

Matjesfyllning
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 0.5 dl saltgurka, finhackad
  • 0.5 dl gräslök, finhackad
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk mald kryddpeppar
  • 200 g rumstempeterad färskost
  • Mjölkfritt?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

  • 2 dl yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter.

  • 2 msk röd tångcaviar
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan. Leta efter osötade varianter när du använder de i matlagning.

  • 2 tsk agarpulver
  • Agar?

    Gelatin utvinns främst från svinsvål, men även nötkreatur används. Det finns flera vegetariska alternativ, oftast innefattar det någon form av alg. Agar agar är ett sån gelatinersättning och görs på rödalg. Det kommer oftast i pulverform (men även flingor finns) och måste kokas upp för att kunna röras ner i mousser, pannacottor eller som här en matjestårta.

Dekoration
  • skivade rädisor
  • finhackad gräslök
  • finhackad rödlök
  • röd tångcaviar
  • svart tångcaviar

Gör så här

Kavringsbotten
Matjesfyllning
Dekoration

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

caviarhögtiderkaviarkräftskivamatjestårtamidsommartångcaviartångkaviarveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 14 juni, 2021

Uppdaterad: 27 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

caviarhögtiderkaviarkräftskivamatjestårtamidsommartångcaviartångkaviarveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 14 juni, 2021

Uppdaterad: 27 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 20, 2025

Pinocchiotårta

Pinocchiotårta är en av mina absoluta favoriter. Den kombinerar sockerkaka med krispig maräng, vaniljkräm, grädde och bär. En dröm, inte minst på sommaren. Här en helt vegansk version där vi använder kikärtsspad till marängen.

Recept augusti 27, 2025

Färggrann potatissallad

Recept augusti 25, 2025

Turkiska linsbiffar – mercimekli köfte

Recept augusti 19, 2025

Mannagrynskaka med mandel och jordgubbar

Recept augusti 14, 2025

Dumplingssallad med grönsaker

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.