
Fotograf: Pernilla Sjöholm
Minipizza med karamelliserad lök och cannellinibönor
6 bufféportioner
Genom att fuska med färdigköpt surdeg kan du uppnå fluffiga minipizzor till påskbuffén utan större ansträngning. En söt, pepprig karamelliserad lök och krispiga cannellinibönor är supergoda på, speciellt med lite citronskal och olivolja vid servering. Vårt tips är att förbereda toppingen en tid innan för en stressfri påskbjudning.
Ingredienser
6 bufféportioner
-
1 burk à 400 g små vita bönor
-
1 tsk chiliflakes
-
1 tsk vitlökspulver
-
1 msk näringsjäst
-
3 st gula lökar, tunt skivade
-
1 st vitlöksklyfta, tunt skivad
-
smör att steka i
-
1 nypa strösocker
-
salt
-
svartpeppar
-
1 paket à 400 g kyld surdegspizzadeg
-
1 dl crème fraîche
Servering
-
olivolja
-
finrivet citronskal