
Fotograf: Eva Hildén
Msabaha – Krämiga kikärtor med yoghurt och tahini
4 portioner
Den här röran är inspirerade av Mellanösternfavoriten Msabaha. Tänk hummus fast du inte mixar den... och jag har blandat ner yoghurt för att göra den lättare och friskare. Det här är lätt min favoriträtt just nu.
Ingredienser
4 port
-
2 burkar à 400 g kikärtor
-
2 dl yoghurt
-
1 dl tahini
-
1 st citron, saften
-
0.5 kruka finhackad persilja
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 tsk salt
Sallad
-
2 st tomater, hackade
-
0.5 st gurka, hackad
-
1 st rödlök, finhackad
-
0.5 kruka finhackad persilja
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Servering
-
pitabröd
Glutenfritt?
Servera med glutenfritt bröd.