
Nutty Plantain Brownies
Den här brownien är allt en bra brownie ska vara: dekadent, saftig, seg och så läcker att sätta tänderna i. De flesta tror att jag skojar när jag säger att det är plantain (kokbanan) i dem, men det är faktiskt hemligheten till den lyxiga känslan och som gör att den smakar ännu mer kolaaktigt. Blandningen av nötter balanserar upp den söta, mjuka kakan med tillfredsställande krispighet.
Ingredienser
12 port
-
150 g kokosolja
-
1.5 dl kakao
-
2 st kokbananer
-
1.25 dl havremjölk
-
1 tsk vaniljessens
-
2.5 dl vetemjöl
-
2 dl strösocker
-
1.5 tsk bakpulver
-
0.25 tsk salt
-
125 g hasselnötter
-
125 g cashewnötter
-
150 g mörk choklad
-
1.5 dl jordnötssmör
Gör såhär
Receptkreatör

Afro Vegan
I kokboken Afro Vegan – familjerecept från ett brittiskt-nigerianskt kök (Hoxton Mini Press) delar Zoe Alakija med sig av vackra bilder och fantastisk vegansk mat med smaker från Nigeria. Det är allt från klassiker till nya fusionrätter i en färgglad blandning. Beställ boken på Adlibris eller Bokus.
Receptkreatör

Afro Vegan
I kokboken Afro Vegan – familjerecept från ett brittiskt-nigerianskt kök (Hoxton Mini Press) delar Zoe Alakija med sig av vackra bilder och fantastisk vegansk mat med smaker från Nigeria. Det är allt från klassiker till nya fusionrätter i en färgglad blandning. Beställ boken på Adlibris eller Bokus.