
Fotograf: Mattias Kristiansson
Fyllda champinjoner med rotselleripuré och blåbär
4 portioner
Här kommer en rätt som ser lite rolig ut med fyllda champinjoner som dansar över en klick rotselleripuré. Champinjonerna får en spännande smak av rökt paprika och sojasås som passar strålande med de jordiga tonerna hos rotsellerin.
Ingredienser
4 port
Rotselleripuré
-
800 g rotselleri
-
2 msk rapsolja
-
2 dl mjölk
-
1 dl grädde
-
1 dl vatten
-
riven muskotnöt
-
salt
-
vitpeppar
Fyllda champinjoner
-
400 g champinjoner
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 tsk rökt paprikapulver
-
2 msk ljus sojasås
-
2 tsk lönnsirap
-
2 msk olivolja
-
2 dl solrosfrön
-
2 msk finhackad persilja
Ruccoladressing
-
3 dl ruccola
-
1 tsk dijonsenap
-
1 dl olivolja
-
2 st citron, saften
-
1 nypa salt
-
svartpeppar
Till servering
-
1 dl blåbär